Om mig

Mit fokus ligger på at skabe sunde og holdbare rideheste, der bevæger sig optimalt og har tillid til deres rytter i den daglige omgang og i uvante situationer. Dette gør jeg gennem en kombination af den rette træning, ernæring, stræk- og massageøvelser.

Igennem mit arbejde med hestene, har jeg haft mange forskellige typer af heste i hænderne – det være sig deres baggrund, racemæssigt og disciplinmæssigt. Uanset udgangspunktet, er mit mål at både hest og rytter lærer at blive bedre sammen og har glæde af hinanden.

Min baggrund

  • Nutrition as Therapy ved Dr. Eleanor Kellon, 2019
  • NRC Plus Equine Nutrition ved Dr. Eleanor Kellon, 2019.
  • EQ50 Equinology Equine Anatomy, 2018.
  • EQ75 Equinology Equine Owners and Trainers bodywork course, 2016.
  • Professionsbachelor i Global Nutrition and Health Specialising in Lifestyle and Health Education, 2015.
  • Photonic Therapy Australia Certificate 1, 2011.
  • Staldhjælp og assistentræner ved Avalon Reign og Holistic Equitation, Australien 2010-2011
    Assistent ved EFL (Equine Facilitated Learning) kursus ved Dame Pattie Menzies Centre for voksne med handicaps, Australien, 2011.
  • Staldhjælp på privat gård, Australien, 2016

Jeg deltager løbende i forskellige kurser for at dygtiggøre mig det gælder både i forhold til hestetræning, ernæring og bodywork. Når det gælder hestetræning og longearbejde er mine læremestre Manolo Mendez og Chantelle Matthews. De har bl.a. lært mig de teknikker jeg bruger i arbejdet fra jorden – det gælder især kombinationen af longearbejde og bodywork samt brugen af den speciallavede kapsun (kan findes her) og bambuspinde i træningen.

Jeg er fortsat i gang med at lære Manolo Mendez’ Training for Wellness metode, og får undervisning af både Manolo og Chantelle, når de er i Danmark, og jeg besøger dem i Australien.

De grundlæggende principper for træningen er, at det er en partnerskab mellem hest og rytter, hvor begge parter lærer fra hinanden. Træningen tilpasses den enkelte hest alt efter individuelle styrker og svagheder og presses ikke udover det den er fysisk og psykisk kan præstere. Målet er, at hesten i kraft af den rette træning, bliver smukkere og sundere med alderen.

 

Er du interesseret i hvad jeg kan gøre for dig og din hest? Tøv ikke med at kontakte mig - vi kan altid tage en uforpligtende snak.

© 2018 - Hesten som helhed v/ Susan Helany