Om mig

Mit fokus ligger på at skabe sunde og holdbare ride- og konkurrenceheste, der bevæger sig optimalt og har tillid til deres rytter i den daglige omgang og i uvante situationer.

Min baggrund inden for hestetræning

 • Indehaver Hesten som Helhed 2019 til dags dato
 • Evidensbaseret sadeltilpasning ved Centaur Biomechanics, 2020
 • Anatomikursus, EQ50 Equinology Equine Anatomy, 2018.
 • Massagekursus, EQ75 Equinology Equine Owners and Trainers bodywork course, 2016.
 • Behandling med infrarødt lys, Photonic Therapy Australia Certificate 1, 2011.
 • Staldhjælp og assistentræner ved Avalon Reign og Holistic Equitation, Australien 2010-2011
 • Assistent ved EFL (Equine Facilitated Learning) kursus ved Dame Pattie Menzies Centre for voksne med handicaps, Australien, 2011.
 • Staldhjælp på privat gård, Australien, 2016

Min baggrund inden for foderrådgivning

 • Ernæring til konkurrencehesten ved Dr. Eleanor Kellon, 2020
 • Cushings (PPID) og insulinresistens ved Dr. Eleanor Kellon, 2020
 • Ernæring som terapi ved Dr. Eleanor Kellon, 2019
 • Hestens ernæring, NRC Plus Equine Nutrition ved Dr. Eleanor Kellon, 2019.
 • Professionsbachelor i Ernæring og sundhed med speciale i livsstils- og sundhedsuddannelse, 2015.

Jeg har en evidensbaseret tilgang min omgang med hestene. Jeg deltager løbende i forskellige kurser for at dygtiggøre mig det gælder både i forhold til hestens træning, ernæring, bodywork, rytteropstilling og viden omkring udstyret påvirkning og tilpasning. 

Når det gælder hestetræning og longearbejde er mine læremestre Manolo Mendez og Chantelle Matthews. De har bl.a. lært mig de teknikker jeg bruger i arbejdet fra jorden – det gælder især kombinationen af longearbejde og bodywork samt brugen af den speciallavede kapsun (kan findes her) og bambuspinde i træningen.

Jeg er fortsat i gang med at lære Manolo Mendez’ Training for Wellness metode, og får undervisning af både Manolo og Chantelle, når de er i Danmark, og jeg besøger dem i Australien. Derudover modtager jeg også undervisning af Claus Toftgaard herhjemme i Danmark.

De grundlæggende principper for træningen er, at det er en partnerskab mellem hest og rytter, hvor begge parter lærer fra hinanden. Træningen tilpasses den enkelte hest alt efter individuelle styrker og svagheder og presses ikke udover det den er fysisk og psykisk kan præstere. Målet er, at hesten i kraft af den rette træning, bliver smukkere og sundere med alderen.

Udtalelser

“Susan is a person you absolutely need to know and she is someone you would definitely want your horses to know. Time is the gift and Susan shows horses the gift of time. Do not be fooled by Susan’s reserved unassuming nature. This girl is packed full of positive and knowledgeable intention when it comes to horses so much so that I don’t believe there to be many studs worthy of her exceptional talent. The team at Holistic Equitation would recommend Susan to any horse stud/centre who is looking for a person who demonstrates authenticity, integrity and an advanced understanding of equine psychology.” Jo Sheval, Holistic Equitation

Er du interesseret i, hvad jeg kan gøre for dig og din hest? Tøv ikke med at kontakte mig - vi kan altid tage en uforpligtende snak.

© 2020 - Hesten som helhed v/ Susan Helany